Το πιπεράκι, κάθε μέρα σου κρατάει συντροφιά!

Ανοίγει και δεύτερη κλινική Covid-19 σε νοσοκομείο της Κρήτης

Ανοίγει και δεύτερη κλινική Covid-19 σε νοσοκομείο της Κρήτης

Προετοιμασμένοι θέλουν να είναι οι διοικητικοί, γιατροί και νοσηλευτές στο Νοσοκομείο Χανίων για ενδεχόμενη αύξηση των νοσηλειών του κορωνοϊού. Η περιφερειακή ενότητα παραμένει στο κόκκινο, ενώ τις τελευταίες

εβδομάδες τα νέα περιστατικά μόλυνσης βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα. Γι’ αυτόν τον λόγο η διοίκηση του Νοσοκομείου Χανίων προχωράει στο άνοιγμα της δεύτερης κλινικής Covid-19.

«Ανοίγουμε πλέον τη δεύτερη κλινική Covid-19, που θα έχει 36 κλίνες. Δεν τη χρειαζόμαστε για την ώρα, αλλά θέλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι για ξαφνική άνοδο των νοσηλειών», τόνισε σχετικά ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, Γιώργος Μπέας.

Χορηγήθηκαν μονοκλωνικά αντισώματατα σε δύο ασθενείς

Την ίδια ώρα, η χορήγηση των πρώτων μονοκλωνικών αντισωμάτων είναι γεγονός στα Χανιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα δύο ασθενείς έλαβαν τα μονοκλωνικά αντισώματα, με τον έναν να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Χανίων και τον δεύτερο να νοσεί στο σπίτι του.

«Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ευχάριστο και τιμητικό γεγονός για το νοσοκομείο μας, που πλέον είναι ένα από τα 25 πανελλαδικά που χορηγούν μονοκλωνικά αντισώματα. Σήμερα δώσαμε δύο μονοκλωνικά σε έναν ασθενή που νοσηλεύεται στην κλινική Covid-19 και σε έναν άνδρα που νοσεί στο σπίτι του. Και οι δύο πληρούσαν τα νέα διευρυμένα κριτήρια της Επιτροπής, γι’ αυτό και τους χορηγήθηκαν», επισήμανε μιλώντας στο cretapost ο διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων, Γιώργος Μπέας, ο οποίος ανέφερε πως το νοσοκομείο πήρε 30 συνολικά μονοκλωνικά αντισώματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η διαδικασία για τη χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων γίνεται από τον θεράποντα ιατρό, ο οποίος εξετάζει αν ο ασθενής του πληρούν τα κριτήρια.

«Ο θεράπων ιατρός, είτε από το νοσοκομείο, είτε από το κέντρο Υγείας, είτε από τον ιδιωτικό τομέα, εξετάζει αν ο ασθενής του πληροί τα κριτήρια. Αν ναι, τότε μπαίνει στο σύστημα και κάνει το αίτημα κατόπιν συνεννόησης με τον ασθενή. Στη συνέχεια το ελέγχει η Επιτροπή, και αν το εγκρίνει, ενημερώνει το νοσοκομείο, που αναλαμβάνει τα υπόλοιπα», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Μπέας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων ξεκίνησε να χορηγείται στην Κρήτη, με την πρώτη παρτίδα να έρχεται στο ΠΑΓΝΗ στα τέλη Νοεμβρίου.

 

Πηγή: cretapost.gr

Last modified on 27/12/2021

Share this article

About Author

Piperaki.gr

Το πιπεράκι είναι ενημερωτικό site με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Σκοπό έχει την ψυχαγωγία γιαυτό ενημερώνεται καθημερινά προσφέροντας έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση στους αναγνώστες του.

Email: contact@piperaki.gr