Το πιπεράκι, κάθε μέρα σου κρατάει συντροφιά!

Ποιους δεν προσβάλλει ο κορωνοϊός

Ποιους δεν προσβάλλει ο κορωνοϊός

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι έρευνες πολλών επιστημόνων ανά τον κόσμο προκειμένου να καταλήξουν σε ένα ασφαλές συμπέρασμα και να εξηγήσουν τον λόγο για τον οποίο κάποιοι άνθρωποι δεν προσβάλλονται καθόλου από τον νέο

κορωνοϊό, ή εάν προσβληθούν δεν αναπτύσσουν σοβαρή λοίμωξη. Την ίδια ώρα, νέες μελέτες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας ενισχύουν όλο και περισσότερο την υπόθεση ότι στους «άτρωτους» ή «άνοσους» μπορεί να κρύβεται το νέο υπερόπλο κατά του Covid-19. Δηλαδή η ανάπτυξη ενός νέου υπερ-φαρμάκου ή μιας αποτελεσματικότερης θεραπείας που δεν θα έχει καμία σχέση με αυτά που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Κι όλα αυτά την ώρα που ο νέος κορωνοϊός εξασθενεί και τείνει να καταστεί ενδημικός.

Από την αρχή της πανδημίας δεν ήταν εύκολο να πιστέψει ο κόσμος πως μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που να μην κολλούν κορωνοϊό και ίσως ακόμα και σήμερα να ακούγεται περίεργο. Είναι όμως κάτι που ισχύει και δεν αμφισβητείται. Όσον αφορά στον αριθμό αυτών των ανθρώπων ανά την υφήλιο, είναι ακόμα άγνωστος, διότι η επιστημονική κοινότητα μπορεί να γνωρίζει μόνο εκείνους που λαμβάνουν μέρος σε μελέτες.

Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης

Περισσότερα...

Πηγή:zougla.gr

Last modified on 19/03/2022

Share this article

About Author

Piperaki.gr

Το πιπεράκι είναι ενημερωτικό site με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Σκοπό έχει την ψυχαγωγία γιαυτό ενημερώνεται καθημερινά προσφέροντας έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση στους αναγνώστες του.

Email: contact@piperaki.gr