Το πιπεράκι, κάθε μέρα σου κρατάει συντροφιά!

Ολόκληρη την Ελλάδα σήκωσε ο Μάμαλος

Ολόκληρη την Ελλάδα σήκωσε ο Μάμαλος

Κράτησε τους Έλληνες καρφωμένους στους δέκτες της τηλεόρασης για να παρακολουθησουν την τιτάνια προσπάθεια του. Ο Παύλος Μάμαλος είναι χρυσός Παραολυμπιονίκης στα 107κ. της άρσης βαρών σε πάγκο με εκπληκτική προσπάθεια στα 238 κιλά.

Το μοναδικό μετάλλιο που έλειπε από τη συλλογή του Big Guy, ήταν το χρυσό. Αργυρός το 2008 στο Πεκίνο, χάλκινος το 2012 στο Λονδίνο, τώρα και χρυσός. Ο Παύλος Μάμαλος έχει πλέον στην κατοχή του όλους τους διαθέσιμους τίτλους. Χρυσός Παραολυμπιονίκης, πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης.
Ο Big Guy ξεκίνησε από τα 233 κιλά, περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο, βάζοντας τους όλους κάτω από την αρχή. Ο μεγάλος του αντίπαλος, Αζέρος Ελσχάν Χουσεΐνοφ απέτυχε δύο φορές στα 232κ.
Στη συνέχεια ο Μάμαλος έβαλε στη μπάρα 234 κιλά και τους… έκοψε όλους. Η υπόθεση χρυσό μετάλλιο τελείωσε από τη δεύτερη προσπάθεια! Οι αντίπαλοι του προσπάθησαν αλλά μάταια. Ο Ιρανός Σαντεγκαντεσαλμανί να έχει 226 έβαλε την μπάρα σρα 235 κιλά, και ο Αιγύπτιος Αχμέντ με 225 κιλά την έβαλε στα 233. Ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ, Χουσεΐνοφ δήλωσε 232 κιλά αλλά απέτυχε και σε αυτήν την προσπάθεια και ακυρώθηκε.
Στην τελική προσπάθεια, ο Αχμέντ σήκωσε τα 233 κιλά. Ο Ιρανός Σαντεγκαντεσαλμανί άλλαξε γνώμη και έβαλε 234 κιλά για να πάρει το αργυρό μετάλλιο καθώς ως βαρύτερος από τον Μάμαλο (105.08 έναντι 104.80) στην ισοπαλία χάνει. Ωστόσο όμως οι κριτές τον έβγαλαν άκυρο και έμεινε στα 226 κιλά και στην τρίτη θέση.
Ο Μάμαλος έβαλε στη μπάρα 238 κιλά για την τρίτη προσπάθεια και τα σήκωσε και αυτό πού είναι νέο Παραολυμπιακό ρεκόρ. Στη συνέχεια προσπάθησε και για το παγκόσμιο ρεκόρ βάζοντας στα 243,5 κιλά αλλά δεν τα κατάφερε.
Αυτό ήταν το μετάλλιο Νο10 για την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς του Ρίο, το δεύτερο στην άρση βαρών σε πάγκο και το τρίτο χρυσό στο σύνολο.

Last modified on 14/09/2016

Share this article

About Author

Piperaki.gr

Το πιπεράκι είναι ενημερωτικό site με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Σκοπό έχει την ψυχαγωγία γιαυτό ενημερώνεται καθημερινά προσφέροντας έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση στους αναγνώστες του.

Email: contact@piperaki.gr