Το πιπεράκι, κάθε μέρα σου κρατάει συντροφιά!

Στον τελικό του Europa League με περίπατο η Ίντερ, 5-0 τη Σαχτάρ Ντόνετσκ

Στον τελικό του Europa League με περίπατο η Ίντερ, 5-0 τη Σαχτάρ Ντόνετσκ

Η Ίντερ συνέτριψε με σκορ 5-0 τη Σαχτάρ Ντόνετσκ στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας και προκρίθηκε με πανηγυρικό τρόπο στον τελικό του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει τη Σεβίλλη στις 21 Αυγούστου

στην Κολωνία.Πρωταγωνιστές για τους «νερατζούρι» του Αντόνιο Κόντε ήταν οι Λαουτάρο Μαρτίνες (19’, 74’) και Ρομέλου Λουκάκου (78’, 83’) που σημείωσαν από δύο γκολ, ενώ σκόρερ ήταν και ο Ντ’Αμπρόζιο (64’).

Το 3-5-2 του Κόντε εγκλώβισε την Σαχτάρ, καθώς της περιόρισε δραματικά τους χώρους. Οι «νερατζούρι» πίεσαν ασφυκτικά πολύ ψηλά, δημιούργησαν ασφυξία στο παιχνίδι των Ουκρανών και πέτυχαν να ανοίξουν το σκορ στην πρώτη ευκαιρία του ημιτελικού. Ήταν το 19ο λεπτό, όταν ο Πιατόφ έκανε λάθος, ο Μπαρέλα πήρε την μπάλα και με σέντρα ακριβείας βρήκε τον Λαουτάρο Μαρτίνες, ο οποίος με κεφαλιά έγραψε το 1-0 κι άνοιξε το δρόμο προς τη νίκη.

Δάσκαλοι της τακτικής, οι Ιταλοί κράτησαν το παιχνίδι στο ρυθμό που τους εξυπηρετούσε, συνέχισαν να «πνίγουν» τη Σαχτάρ που είχε μόνο μια ευκαιρία με τον Μοράες στο 62΄, αλλά δύο λεπτά αργότερα ο Ντ΄ Αμπρόζιο έκρινε οριστικά τη μοίρα της συνάντησης, όταν ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Μπρόζοβιτς διπλασίασε με κεφαλιά.

Οι Ουκρανοί κατέρρευσαν κι έτσι στο 74΄ ο Μαρτίνες και πάλι πλάσαρε σωστά για το 3-0, ενώ στο 78΄ ήταν η σειρά του (εκνευρισμένου με τους συμπαίκτες του για την τροφοδότησή του) Λουκάκου να προσθέσει το όνομά του στους σκόρερ. Ο Βέλγος στράικερ δεν είχε τελειώσει τη δουλειά του, αφού στο 84΄ εξέθεσε τον Κοχολάβα αφήνοντας τον Ουκρανό να τον... ψάχνει και διαμόρφωσε το τελικό 5-0, με το 32ο τέρμα του στην αγωνιστική περίοδο 2019-20!

Ίντερ – Σαχτάρ Ντόνετσκ 5-0 (Cosmote Sport 1)

Γκολ: 19' Μαρτίνες, 64' Ντ'Αμπρόζιο, 74' Μαρτίνες, 78' Λουκάκου, 83' Λουκάκου

Κίτρινες κάρτες: Τάισον

Κόκκινες κάρτες: -

Ίντερ (Κόντε): Χαντάνοβιτς, Γκοδίν, Ντε Φρέι, Μπαστόνι, Ντ' Αμπρόζιο (80' Μόουζες), Γιανγκ (66' Μπιράγκι), Μπρόζοβιτς (85' Σένσι), Μπαρέλα, Γκαλιαρντίνι, Λουκάκου (85' Εσπόζιτο), Μαρτίνες (80' Έρικσεν).

Σαχτάρ (Κάστρο): Πιάτοβ, Ντοντό, Κρίβτσοβ, Κοχολάβα, Ματβιγιένκο, Στεπανένκο, Αντόνιο, Μάρλος (75' Κονοπλιάνκα), Πάτρικ (58' Σόλομον), Τάισον, Μοράες.

Περισσότερα....

Πηγή:zougla.gr

Last modified on 18/08/2020

Share this article

About Author

Piperaki.gr

Το πιπεράκι είναι ενημερωτικό site με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Σκοπό έχει την ψυχαγωγία γιαυτό ενημερώνεται καθημερινά προσφέροντας έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση στους αναγνώστες του.

Email: contact@piperaki.gr