Το πιπεράκι, κάθε μέρα σου κρατάει συντροφιά!

H Cate Blanchett θα είναι η πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ Βενετίας

H Cate Blanchett θα είναι η πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ Βενετίας

Η Cate Blanchett θα είναι η πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στο 77ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Bενετίας που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβρη. Η 50χρονη ηθοποιός έχει αναλάβει και στο παρελθόν

τη θέση της προέδρου, το 2018, στο 71ο Φεστιβάλ των Καννών.

«Κάθε χρόνο ανυπομονώ τις επιλογές στη Βενετία. Και κάθε χρόνο αποτελούν κάτι εκπληκτικό και ξεχωριστό. Το Φεστιβάλ της Βενετίας είναι ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου -μια γιορτή για ένα μέσο που προκαλεί και εμπνέει, όπως είναι ο κινηματογράφος, σε όλες του τις μορφές. Είναι τιμή και μεγάλη μου χαρά να είμαι ο πρόεδρος της φετινής κριτικής επιτροπής», δήλωσε η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός.

Ο Alberto Barbera, πρόεδρος του Φεστιβάλ, υποστήριξε ότι η Cate Blanchett είναι ένα ίνδαλμα του σύγχρονου κινηματογράφου που συνεργάστηκε με μεγάλους σκηνοθέτες τα τελευταία 20 χρόνια και λατρεύτηκε από το κοινό σε όλο τον κόσμο. Η αφοσίωσή της σε καλλιτεχνικά και ανθρωπιστικά πεδία και στην προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και ο αγώνας της για την χειραφέτηση των γυναικών στην βιομηχανία του κινηματογράφου που ακόμα κυριαρχείται από την ανδρική προκατάληψη, την έχουν κάνει πρότυπο για την κοινωνία στο σύνολο της.

Το ταλέντο της σε συνδυασμό με την μοναδική εξυπνάδα της και το ειλικρινές πάθος για τον κινηματογράφο είναι τα χαρακτηριστικά που την κάνουν, για τον ίδιο, την ιδανική πρόεδρο της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ. Η 77η τελετή του παλαιότερου κινηματογραφικού Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην ιταλική πόλη από τις 2 μέχρι 12 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: govastileto.gr

Last modified on 17/01/2020

Share this article

About Author

Piperaki.gr

Το πιπεράκι είναι ενημερωτικό site με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Σκοπό έχει την ψυχαγωγία γιαυτό ενημερώνεται καθημερινά προσφέροντας έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση στους αναγνώστες του.

Email: contact@piperaki.gr