Το πιπεράκι, κάθε μέρα σου κρατάει συντροφιά!

Απο σπάνιο φυσικό φαινόμενο / η αιτία για τις πυρκαγιές στην Θάσο

Απο σπάνιο φυσικό φαινόμενο / η αιτία για τις πυρκαγιές στην Θάσο

Ένα σπάνιο μετεωρολογικό φαινόμενο ευθύνεται για την καταστροφική πυρκαγιά στο νησί της Θάσου. Το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί στην Ελλάδα, ειδικά κατά τους θερινούς μήνες.Αυτό, λοιπόν, το φαινόμενο, που ονομάζεται «ξηρή καταιγίδα», μαζί με τους ισχυρούς ανέμους που φυσούσαν στην περιοχή,

συνέβαλε στην εξάπλωση της φωτιάς που κατέστρεψε το νησί της Βορείου Ελλάδας.
Πρόκειται για καταιγίδα, χωρίς βροχή. Στην περίπτωση της Θάσου το νησί δέχθηκε το Σάββατο περίπου 100 κεραυνούς χωρίς να πέσει στάλα βροχής.
Γ'ι αυτό πυροδοτήθηκαν 4 πύρινα μέτωπα τα οποία εξαπλώθηκαν γρήγορα λόγω και των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στο νησί.
Οι κεραυνοί «χτύπησαν» ολόκληρη τη Μακεδονία αφού συνολικά 3000 κεραυνοί έπεσαν μέσα σε 12 ώρες το Σάββατο σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία. Μόνο που η Θάσος είχε την ατυχία να μην δεχθεί καθόλου βροχή.
Όπως γράφει το σημερινό «Έθνος», «οι "ξηρές καταιγίδες" εκδηλώνονται όταν υπάρχει πολύ ξηρή ατμόσφαιρα, με σχετική υγρασία κάτω του 50% στο αποκαλούμενο "ξηρό οριακό στρώμα", δηλαδή τα στρώματα της τροπόσφαιρας με ύψος έως 1500 μέτρα από το έδαφος».
Μάλιστα σύμφωνα με τον ανιχνευτή ηλεκτρικών εκκενώσεων του αστεροσκοπείου "Ζευς" η Θάσος βρέθηκε στο επίκεντρο ενός συμπλέγματος καταιγίδων στις 6 το πρωί του περασμένου Σαββάτου. Στα επόμενα 45 λεπτά εκδηλώθηκαν και τα τρία από τα τέσσερα πύρινα μέτωπα.

πηγή:newsbomb

Last modified on 13/09/2016

Share this article

About Author

Piperaki.gr

Το πιπεράκι είναι ενημερωτικό site με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Σκοπό έχει την ψυχαγωγία γιαυτό ενημερώνεται καθημερινά προσφέροντας έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση στους αναγνώστες του.

Email: contact@piperaki.gr