Το πιπεράκι, κάθε μέρα σου κρατάει συντροφιά!

Στον πάγο το άνοιγμα του λιανεμπορίου

Στον πάγο το άνοιγμα του λιανεμπορίου

Στον πάγο φαίνεται να τίθεται προς το παρόν η περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων κατά του κορωνοϊού, καθώς ο χθεσινός αριθμός των κρουσμάτων, τα οποία ξεπέρασαν τα 2.500, έχει δημιουργήσει έντονο προβληματισμό στους ειδικούς.

 

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, έκανε λόγο χθες στον ANT1 για «κατάσταση πολέμου» στα νοσοκομεία προσθέτοντας πως η μεταδοτικότητα των μεταλλάξεων του κορωνοϊού έχει αυξηθεί από 40% έως 60%.

«Τα κρούσματα είναι πολλά, όπως και οι εισαγωγές. Μας προβληματίζουν οι ηλικίες των ασθενών γιατί πέφτει ο μέσος όρος» είπε η κα. Παγώνη επαναλαμβάνοντας ότι «βρισκόμαστε σε κατάσταση πολέμου».

«Το χειρότερο είναι η ενδοοικογενειακή μετάδοση. Ελάχιστες όμως είναι οι εισαγωγές ηλικιωμένων, λόγω και των εμβολιασμών. Η εισαγωγή ασθενών άνω των 80 έχει μειωθεί κατά 80%» πρόσθεσε.

Έτσι φαντάζει πρακτικά αδύνατο να δοθεί πράσινο φως για το άνοιγμα του λιανεμπορίου αυτή την εβδομάδα, με ορισμένους μάλιστα να υποστηρίζουν πως πριν τις 12 Απριλίου δεν θα πρέπει να επιτραπεί κανένα άνοιγμα.

Σήμερα πάντως πρόκειται να συνεδριάσουν οι ειδικοί προκειμένου να κάνουν μία εκτίμηση της κατάστασης και να προβούν σε προτάσεις προς την κυβέρνηση.

Ένας από αυτούς που κρατούν επιφυλάξεις είναι ο καθηγητής Ν. Θωμαΐδης, ο οποίος υπογράμμισε ότι αν σημειωθεί ύφεση αυτή την εβδομάδα και διαμορφωθεί τάση μείωσης, θα υπάρξουν καλά νέα για το Πάσχα. «Είμαστε οριακά για το Πάσχα, το να μπορέσουμε να έχουμε άνοιγμα και ελεύθερες μετακινήσεις. Χρειαζόμαστε περίπου έναν μήνα για να μειωθεί σημαντικά το ιικό φορτίο» είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, τις αμφιβολίες του για άνοιγμα πριν το Πάσχα εξέφρασε και ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος. «Είναι λίγο πρόωρο να δούμε αν μπορούν να ανοίξουν οι μετακινήσεις το Πάσχα. Έτσι μεταδόθηκε ο ιός σε όλη την Ελλάδα. Για να γίνει κάποιο άνοιγμα, πρέπει να τηρούμε όλοι τα μέτρα. Έχουμε τη μετάλλαξη, που έχει αυξήσει τη μεταδοτικότητα του ιού, αλλά έχουμε και το εμβόλιο, και το αυξημένο testing. Εγώ δεν μπορώ 40 ημέρες πριν το Πάσχα να έχω άποψη για το τι θα γίνει τότε» είπε.

Ο κ. Βατόπουλος εκτίμησε ότι τα κρούσματα θα αρχίσουν να μειώνονται από την επόμενη εβδομάδα. «Τα κρούσματα λογικά θα αρχίσουν να ελαττώνονται από την επόμενη εβδομάδα. Η θετικότητα είναι πολύ υψηλή. Χρειάζεται υπομονή και ψυχραιμία και ο κόσμος πρέπει να εξακολουθήσει να τηρεί τα μέτρα, τις αποστάσεις, τις μάσκες, να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Λέω συνέχεια για τις μικρές κωμοπόλεις και τα χωριά, όπου με γάμους και λοιπές κοινωνικές εκδηλώσεις διασπείρεται ο ιός, που δείχνει πόσο γρήγορα μεταδίδεται ο ιός. Γίνεται επίθεση του ιού σε περιοχή που δεν είχε καθόλου κρούσματα» σχολίασε.

Πηγή:zougla.gr

Last modified on 26/03/2021

Share this article

About Author

Piperaki.gr

Το πιπεράκι είναι ενημερωτικό site με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Σκοπό έχει την ψυχαγωγία γιαυτό ενημερώνεται καθημερινά προσφέροντας έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση στους αναγνώστες του.

Email: contact@piperaki.gr