Το πιπεράκι, κάθε μέρα σου κρατάει συντροφιά!

Τάνκερ του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη στο στόχαστρο των αμερικανικών αρχών

Τάνκερ του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη στο στόχαστρο των αμερικανικών αρχών

Επανέρχεται στο θέμα της δέσμευσης εκ μέρους των αμερικανικών αρχών φορτίου 2 εκατ. βαρελιών αργού πετρελαίου που μεταφέρεται από το τάνκερ «Achilleas» συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη ο ιστότοπος Lloydslist.

Ήδη από την Τρίτη 26 Ιανουαρίου το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg μετέδωσε την είδηση αυτή, η οποία συνοδεύεται από εκτενές ρεπορτάζ. Το νεότερο δημοσίευμα αναφέρεται απευθείας στον πλοιοκτήτη, και μάλιστα στον τίτλο του άρθρου, όπου εξηγείται όλη η διαδικασία που έχει υιοθετηθεί από τις αμερικανικές αρχές προκειμένου να εντοπίζεται και να δεσμεύεται οποιοδήποτε φορτίο υδρογονανθράκων προέρχεται από το Ιράν στο πλαίσιο του εμπάργκο που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ.

Το χρονικό

Όπως έγραψε χθες το zougla.gr, πολλά ερωτήματα προκαλεί η υπόθεση του ελληνόκτητου τάνκερ «Achilleas», το οποίο κατευθύνεται προς την αμερικανική ήπειρο φορτωμένο με 2 εκατ. βαρέλια αργού πετρελαίου, με τις αμερικανικές αρχές να θεωρούν ότι προέρχονται από το Ιράν.

Το πλοίο συμφερόντων της εταιρείας Capital Ship Management Corp. μεταφόρτωσε τα 2 εκατ. βαρέλια αργού στη Φουτζέιρα του Περσικού Κόλπου, αλλά στη συνέχεια μπλόκαρε το σήμα εντοπισμού του για 13 ολόκληρες ημέρες.

Επανεμφανίστηκε κοντά στις ακτές της Νότιας Αφρικής και αυτή την ώρα ταξιδεύει στον Νότιο Ατλαντικό. Την υπόθεση δημοσίευσε το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg με σχετικό άρθρο της 26ης Ιανουαρίου 2021.

Αναλυτικά....

Πηγή:zougla.gr

Last modified on 27/01/2021

Share this article

About Author

Piperaki.gr

Το πιπεράκι είναι ενημερωτικό site με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Σκοπό έχει την ψυχαγωγία γιαυτό ενημερώνεται καθημερινά προσφέροντας έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση στους αναγνώστες του.

Email: contact@piperaki.gr