Το πιπεράκι, κάθε μέρα σου κρατάει συντροφιά!

Ο μαύρος Σεπτέμβρης του Covid-19

Ο μαύρος Σεπτέμβρης του Covid-19

Σε ανησυχητικά επίπεδα κινείται ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης 416 νέα κρούσματα του ιού στη χώρα,

εκ των οποίων 55 συνδέονται με γνωστές συρροές και 59 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου. Ο αριθμός είναι ο δεύτερος υψηλότερος που έχει σημειωθεί, με το ρεκόρ να έχει καταγραφεί στις 21 Σεπτεμβρίου με 453 κρούσματα. Τότε όμως τα 195 αποδίδονταν σε συρροές με τα 184 στο ΚΥΤ Καρά Τεπέ.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 18.123, εκ των οποίων το 56,1% άνδρες. Τα 2.898 (16.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7.479 (41.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Η Αττική παραμένει στο επίκεντρο της επιδημίας με 240 κρούσματα, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών αυξήθηκε στους 79. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. Από αυτούς 19 (24,1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88,6%, των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Να σημειωθεί ότι κατά το τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου καταγράφηκαν μεγάλες διακυμάνσεις. Για παράδειγμα, την περασμένη Παρασκευή οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ ήταν 63 και μέσα σε πέντε ημέρες ανήλθαν στους 80.

Τη δύσκολη κατάσταση, όπως εξελίσσεται, στην Αττική επιβεβαιώνει και η αύξηση του δείκτη Rt για το λεκανοπέδιο σε 1 και άνω της μονάδας, όπως καταγράφει η 16η έκθεση προόδου του Παρατηρητηρίου για τον κορωνοϊό που αφορά το διάστημα 17 έως 23 Σεπτεμβρίου.

Έτσι, οι ειδικοί έχουν στρέψει την προσοχή τους στις επιβαρυμένες γειτονιές ειδικά της Αθήνας, όπου και μένουν μετανάστες σε συνθήκες που διευκολύνουν την εξάπλωση του κορωνοϊού, περιοχές αυξημένης επιδημιολογικής επιβάρυνσης ανά την επικράτεια, δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, όπως και στα εισαγόμενα κρούσματα.

Πηγή:zougla.gr

Last modified on 30/09/2020

Share this article

About Author

Piperaki.gr

Το πιπεράκι είναι ενημερωτικό site με ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Σκοπό έχει την ψυχαγωγία γιαυτό ενημερώνεται καθημερινά προσφέροντας έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση στους αναγνώστες του.

Email: contact@piperaki.gr